Tuottaa..

< Previous | Next >

Jagorr

Senior Member
Russian, Belarusian
Ennen kuin joku alkaa puhua, hän sanoo usein: "Tuottaa...".. vai onko se "tuota"? Ilmeisesti tämä sana ei tarkoita mitään, eikä ehkä ole täysimittäinen sana. Mutta miten se kirjoitetaan?
 
  • Jagorr

    Senior Member
    Russian, Belarusian
    Tässä tapauksessa tulee toinen kysymys: mistä ääneopillisesta syystä se äännetään niin kuin se olisi tuottaa ?
     

    Marko55

    Senior Member
    Finnish
    Sana äännetään tota/tuota. Se on tilkesana. Kielitoimiston sanakirja määrittelee tilkesanan näin:
    puheessa esiintyvä ajatuksen kannalta merkityksetön sana (esim. niin ku(in), t(u)ota).
    Kielitoimiston sanakirja

    Tämä on leikattu video, jossa puhuja toistaa tota-sanaa koko ajan:
    :)
     
    Last edited:

    Jagorr

    Senior Member
    Russian, Belarusian
    Tämä on leikattu video, jossa puhuja toistaa tota-sanaa koko ajan:
    :D

    Esimerkiksi tässä videossa :
    13:55 "tuota"
    14:10 "tuotta"
    14:16 "tota"
    14:25 "totta" - Tilanne, joka totta tällä hetkellä vallitsee... - Onko se tässä kohdassa synonyymi sanalle todella tai tosiaan ?
    Onko se vähintään niissä kohdissa sama sana? Vai minä en ymmärrä mitään ja toinen on pronomini, toinen verbi o_O
     

    Marko55

    Senior Member
    Finnish

    :D

    Esimerkiksi tässä videossa :
    13:55 "tuota"
    14:10 "tuotta"
    14:16 "tota"
    14:25 "totta" - Tilanne, joka totta tällä hetkellä vallitsee... - Onko se tässä kohdassa synonyymi sanalle todella tai tosiaan ?
    Onko se vähintään niissä kohdissa sama sana? Vai minä en ymmärrä mitään ja toinen on pronomini, toinen verbi o_O
    Kuulen nuo kohdat näin:
    13:55 todellakin
    14:10 ja tuota
    14:16 mutta tota
    14:25 joka tota

    Myös tässä videossa puhuja käyttää paljon tilkesanoja:
    4:27 tota noin
    4:36 tota noin
    4:48 tuota noin
    4:52 niin ku
    4:54 niin ku
    4:57 tota noin
    5:08 tota noin
    5:12 tota noin
    5:24 tota noin
    5:32 tota noin
    5:44 tota noin
    6:34 tuota noin
    6:46 tuota noin
    7:16 tota noin
    7:37 tuota noin
    7:53 tuota noin
    7:59 tuota noin
    8:16 tuota noin
    jne.

     

    Jagorr

    Senior Member
    Russian, Belarusian
    Kuulen nuo kohdat näin:
    13:55 todellakin
    14:10 ja tuota
    14:16 mutta tota
    14:25 joka tota

    Myös tässä videossa puhuja käyttää paljon tilkesanoja:
    4:27 tota noin
    4:36 tota noin
    4:48 tuota noin
    4:52 niin ku
    4:54 niin ku
    4:57 tota noin
    5:08 tota noin
    5:12 tota noin
    5:24 tota noin
    5:32 tota noin
    5:44 tota noin
    6:34 tuota noin
    6:46 tuota noin
    7:16 tota noin
    7:37 tuota noin
    7:53 tuota noin
    7:59 tuota noin
    8:16 tuota noin
    jne.
    Ihan totta! Ja niin edelleen. :D

    Silti en voi olla kuulematta, että toinen /t/ on usein pidempi...
     
    < Previous | Next >
    Top