that follows

< Previous | Next >

bird1955

Senior Member
Turkish
What type of lesson is it that follows?

Burada bir Relative clause var ya bunun tercümesini yapamadım tam olarak? yardımcı olur musunuz?

Ne tür bir ders takip eder? (ama neyi işte burada kararsız kaldım)
 
  • misi2991

    Senior Member
    Turkish
    Bağlam olmadan ancak şöyle çevirebilirim:

    Bundan sonra nasıl bir ders geliyor?
    Sonraki ders ne tür bir ders?
    Bu dersi ne tür bir ders takip ediyor?
     

    bird1955

    Senior Member
    Turkish
    Bağlam olmadan ancak şöyle çevirebilirim:

    Bundan sonra nasıl bir ders geliyor?
    Sonraki ders ne tür bir ders?
    Bu dersi ne tür bir ders takip ediyor?
    bağlam derken bunu mı demek istediniz?

    What type of lesson is it? What type of lesson follows?
     

    bird1955

    Senior Member
    Turkish
    Yani bu cümlenin öncesinde, sonrasında ne var? Bunu bilirsek daha uygun bir çeviri önerisi sunabiliriz.
    tamam şimdi anladım hocam ama cümlenin uzun açılımı böyle galiba?: What type of lesson is it? What type of lesson follows?
     

    alibey71

    Senior Member
    Türkçe
    misi2991, sorunlu cümlenin öncesinden ve sonrasından ikişer cümleyi aktarır mısın?
     

    bird1955

    Senior Member
    Turkish
    Dil bilgisi açısından doğru gözüküyor. Ama bir anlam ifade ettiğinden emin değilim.
    yukarıda yazdığım sanki boşlukta kalınca bende yarcımcı fiil vs. koyarak cümle haline getirmeye çalışmıştım. ( What type of lesson follows?) bu anlamsız gibi duruyordu da bunun doğru olduğuna kanaat getirememiştim.
     
    < Previous | Next >
    Top