Több

< Previous | Next >

ronanpoirier

Senior Member
Brazil - Portuguese
Valaki tudne mondani nekem amikor én "több" használok kell?
(Could someone say to me when I have to use "több?)



I mean... I know the -bb suffix is used after an adjective, like: õ szépebb, mint lányom. But when do I use "több"???


Köszi!
 
  • cajzl

    Senior Member
    Czech
    sok - több - legtöbb = much/many - more - the most

    E.g.
    Nincs több kislány a faluban, csak kettő, az egyiket elszerette a jegyző. (népdal)

    szép - szebb- legszebb = pretty - prettier - the prettiest

    Ő szebb mint a lányom. (She is more beautiful than my girl.)
     

    gorilla

    Member
    Hungarian - Hungary
    ronanpoirier said:
    Valaki tudne mondani nekem amikor én "több" használok kell?
    A bit of correction:

    Valaki meg tudná nekem mondani, hogy mikor kell a „több” szót használni?

    By the way it's not that bad ;)
     
    < Previous | Next >
    Top