Se li va dir que no parlés durant la classe

< Previous | Next >

gvergara

Senior Member
Español
Hola a tothom,

És correcte i comú combinar el pronom es IMPERSONAL amb altres pronoms personals? Par exemple:

Se le dijo que no hablase en clase, por eso lo castigaron.
Se li va dir que no parlés durant la classe, per això va ser castigat.

Gràcies,

Gonzalo
 
  • Penyafort

    Senior Member
    Catalan (Catalonia), Spanish (Spain)
    A mi aquest ús em sembla correcte.

    Una altra cosa molt diferent seria si fos "se lo dijo".
     

    Dymn

    Senior Member
    No sé si es tracta del mateix, però en català seria correcte dir Els tomàquets? El teu marit se'ls ha menjat tots?
    No, no és el mateix perquè aquí el pronom se més que referir-se a un subjecte impersonal no té cap utilitat estricta i seria més aviat un datiu ètic, però sí, és correcte i natural igual que en castellà. Més natural que ometre el se a parer meu.
     
    < Previous | Next >
    Top