Mert Bálint katona

< Previous | Next >

francisgranada

Senior Member
Hungarian
Sziasztok.

Ismeritek - esetleg használjátok is - a "mert Bálint katona" kifejezést?

Én nem használom, de régebben többször hallottam és érdekelne, hogy egy általános szólásról van-e szó, vagy csak mifelénk (volt) használatos. Ez a kifejezés válaszként szolgál olyan esetekben, amikor valaki olyat kérdez, amire nem akarunk vagy nem tudunk válaszolni. Vagy esetleg "hülye válasz hülye kérdésre" ...
 
Last edited by a moderator:
  • Zsanna

    ModErrata
    Hungarian - Hungary
    A linked szerint a jelentése: "csak" - abban az értelemben, ahogy először írtad ("nincs rá válasz"/"nem tudom, de nem is érdekes"/"nem kell mindennek az okát keresni" stb.).
     
    Last edited:

    franknagy

    Senior Member
    Nem ismertem ezt a kifejezést.
    Én ezt használom "csak", "nem akarom megmagyarázni" értelemben:
    "Mert a nyúl szőrös és nem borotválkozik."
    Ti használjátok?
     

    tomtombp

    Senior Member
    Hungarian
    Végre valami, amit én is többször hallottam, bár meg nem mondom, hogy nyúllal vagy macskával:) Most rákerestem a guggliban és ott kiscica is van. Azt hiszem az az, amit ismertem.
    Edit: Talán mégis macska.
     
    Last edited:
    < Previous | Next >
    Top