like or liked?

< Previous | Next >

stdbrk

Member
Turkish - Turkey
Mesela "stilini beğendim" demek için
I like your style mi yoksa I liked your style mi demek gerekiyor? Türkçe'de geçmiş zaman olarak kullanıyoruz ama ingilizcede böyle değil. Yani en azından benim yabancı dizilerde gördüğüm kadarıyla böyle. Ama bazen "liked" dendiğine de rastlıyorum, ve anlam olarak geçmiş zamanda değil içerik.
 
Last edited:
  • Ertpresso

    Member
    USA
    Turkish
    Ana dilim İngilizce değil, bu kaydı düşerek ve bana (kulağıma) doğru gelen ne ise ona göre cevaplıyorum: "Stilini beğendim" karşılığı için "I like your style" demek gerekiyor. İngilizce'de "I liked your style" dediğimizde "geçmişte beğendim" anlamına geliyor. Türkçe'deki "beğendim" geçmiş zaman kipiyle çekilse de şimdiki zaman için kullanılıyor. "Beğeniyorum" şeklindeki şimdiki zaman kipini ise genel anlamda, "beğenirim"e yakın bir anlamda kullanıyoruz: Genel olarak stilini beğeniyorum anlamında...
     
    < Previous | Next >
    Top