finansal okuryazarlık; bilgisayar okuryazarlığı

< Previous | Next >

hhtt

Senior Member
Turkish
Sanırım "okuryazarlık" "bir konunun eğitimini alma" anlamında kullanılıyor. "Finasal okuryazarlık", "bilgisayar okuryazarlığı" bunların karşılığı nedir?
 
  • aliyoni

    Member
    turkish
    Eğitimini alıp almamaktan bağımsız olarak belli bir alan ve terminolojisi hakkında bilgi sahibi olmak. Finansal okuryazarlık denilince finans üzerine yazılanları, finansal hamleleri anlayabilmek kastedilir. Bilgisayar okuryazarlığıyla da bilgisayardan anlamak, sadece sıradan bir kullanıcı olarak değil de mesela bilgisayarın kurulumlarını yapabilmek, bir sorunu olduğunda tamir edemeyecek olsan da sorunu anlayabilmek anlaşılabilir.
     
    < Previous | Next >
    Top