English to Greek economics

Dictionary entry: economics
< Previous | Next >
Γ

Γιούλη

Guest
Economic και economics δεν είναι το ίδιο πράγμα. Το economic είναι επίθετο ενώ το economics είναι ουσιαστικό και μάλιστα έχει διαφορά στην έννοια αν θα συνταχθεί με ρήμα στον ενικό ή στον πληθυντικό. Μπορεί να σημαίνει τα οικονομικά ως μάθημα, σπουδή ή επιστήμη αλλά και τα οικονομικά ως χρηματική κατάσταση.
 
  • Iraklakos

    Senior Member
    Dictionary Editor
    Greek, German - Austria
    Ευχαριστούμε που επικοινωνήσατε μαζί μας! Επιτρέψτε μου να αποσαφηνίσω κάτι. Αν δείτε προσεκτικά, αναφέρονται και τα δύο λήμματα (με ξεχωριστό μέρος του λόγου, σημασία, μετάφραση κλπ) στο λεξικό. Μην σας μπερδεύει το γεγονός ότι όποιο από τα δύο και αν αναζητήσετε θα λάβετε και τις δύο επιλογές στα αποτελέσματα.
     
    < Previous | Next >
    Top