a se pisici

< Previous | Next >

Zareza

Senior Member
Romanian
Bună!

Aș vrea să traduc în engleză a se pisici = a se alinta.

N-aș putea să vă dau un context pentru că nu am unul. Este vorba despre acțiunea/mișcarea pe care o face pisica pe lângă piciorul stăpânului, sau atitudinea pe care o are o persoană atunci când se alintă (din diverse motive).

Căutând o traducere potrivită, m-am oprit la to cuddle și to fondle, dar nu prea m-au convins.

Aveți vreo sugestie? Mulțumesc anticipat!
 
Last edited:
  • Zareza

    Senior Member
    Romanian
    Ar putea fi He/She is acting childish. DAR The cat is acting childish (?) :eek:


    spoilt = (of a child) rude and badly behaved because they are given everything they ask for and not enough discipline

    bratty = (of a person, especially a child) badly behaved

    Mulțumesc pentru piste, farscape. M-am gândit mai bine și cred că totuși pisica se lingușește atunci când se pisicește... :p

    to cajole = to make somebody do something by talking to them and being very nice to them
    to coax = to persuade somebody to do something by talking to them in a kind and gentle way
    to butter up = (informal) to say nice things to somebody so that they will help you or give you something

    Lăsând deoparte că pisica nu vorbește decât prin limbajul corpului și sunete, care verb din cele 3 de mai sus ar fi mai potrivit pentru o pisică? :D
     
    Last edited:

    farscape

    mod-errare humanum est
    Romanian
    Dar n-ai spus ca e vorba de o pisică pe bune, și cu cuddle and fondle confuzia e totală 😉

    Try this : Doe-eyed cat seeking attention, asking to be petted.
     

    Zareza

    Senior Member
    Romanian
    Așa este la WR, musai să dai o variantă. Și dacă se întâmplă să fii pe lângă... nu primești aplauze :D

    În seek attention și ask to be petted se cam pierde din sensul lui a se pisici pentru că și un câine tot asta își dorește.

    P.S. Poate exista to act catish ? :p
     
    Last edited:

    Zareza

    Senior Member
    Romanian
    Oh, dear! Sper că nu am reușit să ajung în zona termenilor prea vulgari... :eek:
    Nu vreau decât să alcătuiesc o listă de verbe derivate de la substantive care desemnează animale. :arrow:

    a se pisici = to act cattish
     
    Last edited:
    < Previous | Next >
    Top